SCA Brewing Foundation

CSP icons v2 artwork brewing _blue_v copy 2SCA Brewing

SCA Méthodes Douces 

Course Description

The study of Brewing introduces you to the different ways of brewing coffee, from Chemex and siphon to clever dripper and French press. In addition, this module allows you to get hands-on and learn to analyse your grind profile, match your grind to your brewing method and to scientifically measure coffee strength and chart a coffee’s extraction.

Foundation level introduces the beginner to the different ways of brewing coffee, from Chemex and siphon to Clever Dripper and French press.

L’étude de Méthodes Douces vous présente les différentes façons de préparer le café, du Chemex et du siphon au dripper intelligent et à la presse française. De plus, ce module vous permet de vous familiariser et d’apprendre à analyser votre profil de mouture, à faire correspondre votre mouture à votre méthode d’infusion, à mesurer scientifiquement la force du café et à tracer l’extraction du café.

Le niveau Débutant présente au débutant les différentes façons de préparer le café, de Chemex et siphon à Clever Dripper et à la presse française

Online Course Requirement

None

Course Fees
  • Tuition
    • Live : $120 per learner / $450 per group (4 learners)
    • Online : $120
    • Duration : 6 to 8 hours
    • SCA Certification : $100
  • Points toward your SCA Diploma
    • 5 points

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: